19th Ave New York, NY 95822, USA

Hogyan lehet online vállalkozást indítani az otthoni karantén ideje alatt?

A koronavírus-járvány lassú és a hétköznapi élet szempontjából többnyire eseménytelen napjai-hetei alatt valószínűleg minden vállalkozó szellemű ember fejében megfordult már a gondolat, hogy a felgyülemlett szabadidőt fel lehetne használni valamire: például egy jövedelmező online vállalkozás megtervezésére, fejlesztésére.

Online vállalkozást indítani 2020-ban szerencsére már egyáltalán nem lehetetlen, sőt az internet segítségével bárki találhat magának kiváló ötleteket és tanácsokat a kezdéshez, de a már meglévő cégek fejlesztésére is számos lehetőség létezik. A vállalkozásalapítás vagy a cégünk karbantartása természetesen időigényes elfoglaltság, ám a jelenleg uralkodó gazdasági és politikai helyzetet akár a saját hasznunkra is fordíthatjuk azzal, ha a felhalmozódott időnket saját terveink megvalósításába fektetjük.

Hogyan indítsunk online vállalkozást?

Ha végiggondoljuk, mik az első lépései egy online vállalkozás indításának, akkor hamar rá kell jönnünk, hogy nem a weboldalkészítéssel helyezzük le cégünk első alapkövét (azzal elég csak később foglalkozni). Legelőször azt kell megfogalmaznunk magunkban, hogy a leendő vállalkozásunk milyen és mennyi igényt fog tudni kielégíteni a jövőben, és a piacból mekkora szeletet fog tudni magának kihasítani. Ehhez jól át kell gondolni, hogy a cégünk milyen problémákra kínál megoldást, és azt is körvonalazni kell, hogy az adott piaci terület fogyasztói közül hányan tartanak igényt az ötletünkre. Értelemszerűen annál sikeresebb lesz a vállalkozásunk, minél speciálisabb problémákra tudunk megoldást kínálni, vagy csak egész egyszerűen a cégünk sok embernek tud segíteni.

Megvan az ötlet, hogyan tovább?

Ha már tudjuk jól, hogy milyen területet (pl. webshop, közösségi média, oktatás stb.) fog lefedni az online vállalkozásunk, akkor meg kell határoznunk, milyen célcsoportnak fog szólni a szolgáltatásunk. Magától értetődő, hogy a vállalkozásunkat úgy kell előkészíteni és fejleszteni, ahogy azt a célcsoportok szereplői, a vásárlók elvárják tőlünk, hogy ezzel is minél nagyobb bevételt tudjunk termelni magunknak.

Érdemes már a cégalapítás előtt átgondolni, hogy a vállalkozásunk hogyan és milyen módon tudna más piaci szereplőknél jobb szolgáltatást nyújtani – ehhez kétségkívül alaposan fel kell mérnünk a piacot és egy jól működő marketingstratégiát is ajánlott kidolgoznunk.

Működőképes az elképzelésem, de még nincs weboldalam

Nagyszerű érzés, amikor egy adott folyamatnak látjuk az első fázisait megvalósulni, és így továbbléphetünk a következő szakaszba. A vállalkozástervezésnél a pozicionálás és a marketingstratégia felépítése után a weboldalkészítés a következő lépcsőfok, amire fel kell mászni, ha biztosabb és eredményesebb alapokra szeretnénk helyezni a cégünket.

Korábbi bejegyzéseinkben már részleteztük, milyen választási lehetőségek közül választhatunk, ha weboldalt szeretnénk készíteni a vállalkozásunknak; a honlapunk segítségével és az ötleteink megvalósításával betörhetünk a piacra és nagyobb, aktívabb ügyfélkört tudunk kialakítani saját magunknak.

Ha te is szeretnéd, hogy vállalkozásod új lendületet kapjon, vagy csak bővebb információkat szeretnél kapni a témában, akkor írj az elérhetőségeinken!

Adatvédelmi beállítások
Ha meglátogatod az oldalunkat, a böngésző adatokat tárol el cookiek formájában. Itt van lehetőséged megváltoztatni ezeket a beállításokat. Egyes cookiek blokkolása hatással lehet az oldal stabilitására.