19th Ave New York, NY 95822, USA

A kisvállalkozások online térhódítása

Az online térben való megjelenés ma már a kisvállalkozások számára is elengedhetetlen, hiszen egyrészt a vállalkozás népszerűsítése a mai digitális korban elképzelhetetlen az internetes jelenlét nélkül, másrészt szinte bizonyosra vehető, hogy a piac más szereplői, a vállalkozás versenytársai is mind jelen vannak az interneten. Ezért nélkülözhetetlen, hogy a legkisebb vállalkozás is rendelkezzen saját honlappal – nem elhanyagolható kérdés azonban, hogy milyennel.

Fontos leszögezni, hogy céges weboldalunk elkészítése során alapvetően két opció közül választhatunk:

  1. megterveztethetjük honlapunkat egy programozóval, aki magas költségek árán egyedi fejlesztésű weboldalt hoz létre számunkra
  2. WordPressre épülő honlapot készíttetünk hozzáértő szakemberrel.

Kinek melyik éri meg jobban? Melyiket érdemes választani?

Az egyedi fejlesztésű weboldalak ereje leginkább a programozó tudásában rejlik, mivel ő az, aki megvalósítja kéréseinket a weboldalunkkal kapcsolatban. Továbbá pozitívum, hogy a honlap teljesen egyedi, és voltaképp minden kérés megvalósítható rajta. Ellenben, ha bármit szeretnénk módosítani, alakítani az oldalunkon, akkor a programozóhoz kell fordulnunk, azaz nagyon nagy mértékben rá vagyunk utalva – arról nem is beszélve, hogy milyen magas költségek árán.

Csökkentsük a kiszolgáltatottság érzését!

A másik – nem véletlenül széles körben elterjedt – lehetőség, a WordPress tartalomkezelő rendszer, amely kész sablonokból felépítve teszi lehetővé weboldalak készítését és fejlesztését. Népszerűségéhez nagyban hozzájárul, hogy ingyenes, felhasználóbarát, rugalmasan alakítható, így hozzáértő kézben a WordPress segítségével is nívós, mutatós honlap hozható létre – akár magánszemélyek, akár vállalkozások számára.

Továbbá a WordPress mellett szól az a nem elhanyagolható faktor, hogy maga az alapprogram és számos sablon ingyenes, emellett sokféle bővítmény elérhető a keretrendszerhez. Mind maga a program, és sok kiegészítő is elérhető magyarul, így még angolul sem kell feltétlenül tudnunk a használatához.

A WordPress-oldalak karbantartása és a tartalmak szerkesztése, fejlesztése az egyedi fejlesztésű weboldalaknál jóval olcsóbb és egyszerűbb, így azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek nem rendelkeznek magas költségvetéssel (összetett kérésekkel, igényekkel) vagy számítógépes tudással, ajánlottabb ezt a honlapformát választaniuk.

A fent említett szempontok alapján kijelenthetjük, hogy adott esetben egy jól összerakott WordPress-oldal többet ér, mint egy programozó által kialakított, nehezen kezelhető és nagyon drága, egyedi fejlesztésű honlap.

Ha a szolgáltatásom felkeltette az érdeklődésedet, akkor kérj személyre szabott ajánlatot!

Adatvédelmi beállítások
Ha meglátogatod az oldalunkat, a böngésző adatokat tárol el cookiek formájában. Itt van lehetőséged megváltoztatni ezeket a beállításokat. Egyes cookiek blokkolása hatással lehet az oldal stabilitására.